Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de tentoonstelling Lithium zijn bijdragen opgenomen van onderzoekers, ontwerpers, muzikanten en kunstenaars. Deze reeks dronebeelden van fotojournalist en filmmaker Cédric Gerbehaye onthult het sublieme landschap van verdampingsputten bij de lithium-testfabriek in de Boliviaanse Salar de Uyuni.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Cédric Gerbehaye

Cédric Gerbehaye is een Belgische documentairefotograaf en een van de oprichters van agentschap MAPS. Hij publiceerde de beeldessays en fotoboeken Congo in Limbo (2010), Land of Cush (2013), Sète#13 (2013) en D’entre eux (2015). Met zijn werk ontving hij onderscheidingen van onder andere World Press Photo en Amnesty International Media Award en hij publiceerde in National Geographic Magazine. Op dit moment doet hij onderzoek naar de delving van natuurlijke bronnen in Zuid-Amerika. 

In National Geographic Magazine verscheen in februari 2019 een uitgebreid beeldverhaal van hem over de Boliviaanse lithiumwinning, met tekst van Robert Draper. Deze tweede grote magazineopdracht van Gerbehaye voor National Geographic is online terug te lezen en te kijken als 'This metal is powering today's technology - at what cost?'

Marina Otero Verzier, Anastasia Kubrak
David Habets, Cameron Hu, Stefan Schäfer
Ina Hollmann
Katrin Bombe
Austin Redman